סושי הוא עולם עשיר של טעמים ומרקמים. יש מגוון גדול מאוד של סוגי סושי. המתכון כאן הוא של סושי בסיסי וצמחוני, אך בסרטונים המוצגים לכם בהמשך תוכלו ללמוד טכניקות להכנת סוגי סושי נוספים: אינסייד-אאוט, סושי עם דגים ועוד.
מצרכים לסושי צמחוני
- מחצלת לגלגול סושי Taste of Asia
- 5 דפי אצות נורי Taste of Asia
- 1 מלפפון
- 1 גזר
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 1 אבוקדו
אורז לסושי
½2 כוסות אורז מקצועי לסושי Taste of Asia
לתיבול האורז
6 כפות חומץ אורז Taste of Asia
1 כף דבש
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 עלה קטן של אצת קומבו (לא חובה)
להגשה
- ג'ינג'ר כבוש Taste of Asia
- משחת ווסאבי או אבקת ווסאבי Taste of Asia
- רוטב סויה סמפיו
- רוטב טריאקי Taste of Asia
* ניתן גם להשתמש בערכת מוצרים לסושי, הכוללת: אצות נורי, אורז לסושי, חומץ אורז, ג'ינג'ר לסושי, משחת ווסאבי, רוטב סויה בסגנון יפני ומחצלת לגלגול סושי.
מוצרים של Taste of Asia
להכנת סושי צמחוני
מוצרים של Taste of Asia
להכנת המנה
אופן ההכנה
אופן הכנת האורז
- מחממים מראש את כל מרכיבי תערובת החומץ על להבה קטנה לזמן קצר מבלי להגיע לרתיחה, כדי שהסוכר והמלח ימסו בחומץ, ומצננים.
- שוטפים את האורז בקערה ומסננים את המים. יש לחזור על השטיפה 3 פעמים.
- מבשלים את האורז ב-500 מ"ל מים (½2 כוסות) כ-20 דקות. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה.
- מסירים מהאש ומשאירים את סיר האורז מכוסה למשך 10 דקות.
- מעבירים את האורז לכלי רחב ומשטחים אותו למניעת היווצרות גושים. מוזגים עליו את תערובת החומץ שהתקררה. מערבבים את האורז בעדינות ומכסים במגבת מטבח לחה כדי לצננו.
אופן הכנת הרולים
- חותכים את כל הירקות לרצועות דקות.
- עוטפים את המחצלת בניילון נצמד משני הצדדים ומהדקים היטב. מניחים את האצה על המחצלת עם הצד המחוספס כלפי מעלה.
- מרטיבים מעט את הידיים במים ומשטחים את האורז על פני האצה לשכבה אחידה. האורז צריך לכסות את רוב האצה למעט כ-2 ס"מ מהשוליים.
- מניחים את רצועות הירקות לכל רוחב האצה באופן אחיד.
- מגלגלים את הרול בעזרת המחצלת תוך כדי הידוק הרול. לסגירת הרול ניתן להרטיב את השוליים במעט מים.
- פורסים את הרול ל-10-8 יחידות ומגישים עם רוטב סויה, רוטב טריאקי, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.