הכנת פניני טפיוקה גדולות שונה, ומצריכה תהליך בישול יותר ארוך מזו של גרגרי הטפיוקה הקטנים.
- מרתיחים 4 ליטר מים בסיר, מוסיפים את פניני הטפיוקה לסיר. מרתיחים במשך 20-15 דקות, ומערבבים מדי פעם.
- מכבים את האש, מרוקנים חצי מכמות הנוזלים ומכסים את הסיר. משרים את פניני הטפיוקה בשארית המים במקרר למשך 10 שעות לפחות, ורצוי להשרות למשך לילה.
- מרתיחים שוב את הטפיוקה במים, מנמיכים את האש, ומשאירים על להבה נמוכה למשך 10 דקות. בשלב זה פניני הטפיוקה הופכות לשקופות לחלוטין. מסירים מהאש, מסננים ושוטפים הטפיוקה במים קרים.
- מחזירים את הטפיוקה המסוננת לסיר, מוסיפים את קרם הקוקוס, הסוכר ותמצית הווניל ומחממים עד להמסת הסוכר. מעבירים לקעריות הגשה ומצננים במקרר.
- לאחר שהמנות התקררו מוסיפים את הפירות ומגישים.