מצרכים לבורקס לייט מדפי אורז
עם 3 מילויים טעימים
המצרכים לכל הבורקסים
- 1 חבילת דפי אורז Taste of Asia גדולים
או 2 חבילות דפי אורז קטנים
לבלילה
- 1 ביצה
½1 כוסות מים פושרים
מעט מלח
לאפייה
- תרסיס שמן לאפייה
- שומשום שחור Taste of Asia
או שומשום לבן לעיטור הבורקס
למילוי בורקס חצילים ובצל מקורמל
- 1 חציל בינוני
- 1 בצל
- 4 כפות רוטב סויה סמפיו
- ½2 כפות סילאן
- ½ כפית לימון
למילוי בורקס בורקס תפ"א ופטריות בקארי
- 3 תפ"א מבושלים
- 1 בצל חתוך לרצועות / קוביות
- 7 פטריות שמפיניון פרוסות
- 3 כפות מחית קארי הודי
או 2 כפות אבקת קארי + ½ כפית מלח (ניתן להוסיף לפי הטעם) - 5 כפות קרם קוקוס Taste of Asia
למילוי בורקס בטטה ודלעת
- 1 בטטה גדולה
- חתיכה קטנה דלעת (קובייה בגודל כ-5 ס"מ)
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 גבעול בצל ירוק
מוצרים של Taste of Asia
להכנת בורקס לייט מדפי אורז
מוצרים של Taste of Asia
להכנת המנה
אופן ההכנה
אופן הכנת המילוי לבורקס חצילים ובצל מקורמל
קולים את החציל בשלמותו בתנור עד שהוא מתרכך ומשחים מבחוץ. נותנים לו להתקרר, מקלפים ושמים את תכולת החציל בקערה (רצוי להיפטר מהגרעינים עד כמה שניתן).
מאדים את הבצל עם מעט מים במחבת, מוסיפים את רוטב הסויה והסילאן, מערבבים עד שהרוטב מסמיך והבצל מקורמל ורך.
מערבבים בקערה את הבצל המקורמל עם החציל ומוסיפים 1/2 כפית לימון או יותר לפי הטעם.
אופן הכנת המילוי לבורקס תפ"א ופטריות בקארי
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד להתרככות, ומועכים לפירה.
מאדים את הבצל עם מעט מים במחבת. מוסיפים את הקארי ומערבבים לתת לתבלינים "להיפתח".
מוסיפים את הפטריות ומערבבים כדקה נוספת. מוספים את קרם הקוקוס ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט והבצל מתרכך.
מוסיפים את הבצל והפטריות לפירה, מערבבים וטועמים לבדוק אם צריך לתקן תיבול לפי הטעם.
אופן הכנת המילוי לבורקס בטטה ודלעת
מקלפים, חותכים ומבשלים את הבטטה והדלעת במים חמים עד להתרככות.
מועכים מעל מסננת צפופה להגרת נוזלים.
מוסיפים את שמן הזית והתבלינים, מערבבים וטועמים לבדוק אם צריך לתקן תיבול לפי הטעם. מוסיפים פרוסות בצל ירוק ומערבבים.
אופן הכנת הבורקס:
מחממים תנור לחום מרבי כ-240 מעלות, ומכינים תבנית עם נייר אפייה. משמנים מעט את התבנית בתרסיס שמן.
מערבבים את מרכיבי הבלילה בקערה או בתבנית גדולה. משרים דף אורז בבלילה עד להתרככות, פותחים אותו מעל הקערה להגרת נוזלים עודפים ומניחים על צלחת. שמים כף מילוי על דף האורז, יוצרים עם הידיים את צורת הבורקס הרצויה ועוטפים את המילוי בדף האורז – עם כיוון השעון. אם נותרים שוליים מדף האורז מכניסים אותם מתחת לבורקס.
מניחים את הבורקסים על נייר האפייה בתבנית. ניתן לרסס מעט שמן על הבורקס ולעטר בשומשום שחור / לבן. אופים בחום מרבי כ-15 דקות עד שהבורקס משחים ונהייה פריך.
* רצוי להגיש מיד לאחר שמוציאים מהתנור. כשהבורקס מתקרר הוא מאבד את הפריכות. אם מחממים אותו שנית – רצוי לחמם בתנור ולא במיקרו.
* טיפים להכנת הבלילה באדיבות מירב סהר, מאמנת לתזונה בריאה.