מערבבים את מרכיבי המילוי עם קוביות הנקטרינה או פרי אחר.
מחממים תנור לחום מרבי כ-240 מעלות, ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
מערבבים את מרכיבי הבלילה בקערה או בתבנית גדולה. משרים דף אורז בבלילה עד להתרככות, פותחים אותו מעל הקערה להגרת נוזלים עודפים ומניחים על צלחת.
מניחים פרוסות נקטרינה במרכז דף האורז ומעליהן שמים כף של מילוי הגבינה, יוצרים עם הידיים את צורת המאפה הרצויה, מוסיפים מעל המילוי את התוספת שנבחרה (פירורי השוקולד ודובדבנים או פרי אחר), ועוטפים את המילוי בדף האורז – עם כיוון השעון.
מניחים את המאפים על נייר האפייה בתבנית, כשהצד עם פרוסות הנקטרינה כלפי מעלה (ניתן למרוח מעט סילאן על המאפים בתבנית) ואופים בחום מרבי כ-15 דקות עד שהם משחימים ונהיים פריכים.
* רצוי להגיש מיד לאחר שמוציאים מהתנור. כשהמאפה מתקרר הוא מאבד את הפריכות. אם מחממים אותו שנית – רצוי לחמם בתנור ולא במיקרו.
* טיפים להכנת הבלילה באדיבות מירב סהר, מאמנת לתזונה בריאה.