מצרכים למתכון לחמעג'ון בסגנון אסיאתי
המצרכים לבצק
- 1 קובייה שמרים טריים (25 גרם)
או: 1 כף שמרים יבשים - 1 כף סוכר
- 500 גרם קמח לבן
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
המצרכים לבשר
- ¾ רוטב סצ'ואן Taste of Asia
- 1 כף רוטב סויה מתוק Taste of Asia
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות
- צרור פטרוזיליה קצוץ
- 3 כפות שמן זית
מוצרים של Taste of Asia
להכנת מתכון לחמעג'ון בסגנון אסיאתי
מוצרים של Taste of Asia
להכנת המנה
אופן ההכנה
הכנת הבצק
- מערבבים את השמרים עם הסוכר וממיסים בחצי כוס מים עד לתסיסה, כ-10 דקות (עם שמרים יבשים מדלגים על שלב זה ומוסיפים את השמרים היבשים לקמח).
- מערבלים בקערה של מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. מוסיפים חצי מכמות המים, מתחילים בערבול, ואם יש צורך מוסיפים בהדרגה עוד מים במהלך הערבול. כשהבצק אחיד מוסיפים את המלח ומערבלים במשך חצי דקה. משאירים מכוסה בקערה להתפחה במשך כשעה וחצי.
- לשים ידנית את הבצק ומרדדים על משטח מקומח באמצעות מערוך.
הכנת הבשר
- מטגנים במחבת את הבצל בשמן זית עד שהוא נהיה שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים והפלפל החריף ומערבבים, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי טיגון. מוסיפים את הפלפל הצהוב וממשיכים בערבוב.
- מוזגים למחבת את רוטב הסצ'ואן ורוטב הסויה המתוק ומערבבים עד לכיסוי מלא של התערובת וצמצום הנוזלים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים, מצננים את התערובת ומשטחים אותה על הבצק המרודד.
- מחממים תנור ל-230 מעלות, ואופים עד שהבצק מזהיב בשוליים, במשך כ-20-15 דקות. מגישים חם ישר מהתנור.