מוצרים של Taste of Asia להכנת מתכון לחמעג'ון בסגנון אסיאתי
מוצרים של Taste of Asia להכנת המנה
אופן ההכנה
הכנת הבצק
מערבבים את השמרים עם הסוכר וממיסים בחצי כוס מים עד לתסיסה, כ-10 דקות (עם שמרים יבשים מדלגים על שלב זה ומוסיפים את השמרים היבשים לקמח).
מערבלים בקערה של מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. מוסיפים חצי מכמות המים, מתחילים בערבול, ואם יש צורך מוסיפים בהדרגה עוד מים במהלך הערבול. כשהבצק אחיד מוסיפים את המלח ומערבלים במשך חצי דקה. משאירים מכוסה בקערה להתפחה במשך כשעה וחצי.
לשים ידנית את הבצק ומרדדים על משטח מקומח באמצעות מערוך.
הכנת הבשר
מטגנים במחבת את הבצל בשמן זית עד שהוא נהיה שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים והפלפל החריף ומערבבים, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי טיגון. מוסיפים את הפלפל הצהוב וממשיכים בערבוב.
מוזגים למחבת את רוטב הסצ'ואן ורוטב הסויה המתוק ומערבבים עד לכיסוי מלא של התערובת וצמצום הנוזלים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים, מצננים את התערובת ומשטחים אותה על הבצק המרודד.
מחממים תנור ל-230 מעלות, ואופים עד שהבצק מזהיב בשוליים, במשך כ-20-15 דקות. מגישים חם ישר מהתנור.
ניתן להדפיס את המתכון, לשמור במחשב או לשלוח במייל
תמונות משלבי ההכנה של מתכון לחמעג'ון בסגנון אסיאתי