מצרכים ללחמניות קארי ירוק עם קציצות בקארי צהוב
המצרכים ללחמניות
- 1 שקית מחית קארי ירוק Kanokwan
- 1 כוס קרם קוקוס Taste of Asia
- 1 קובייה שמרים טריים (25 גרם)
(או: 1 כף שמרים יבשים) - ½ כף סוכר
- 1 כוס מים חמים
- 6 כוסות קמח לבן
- 4 כפות שמן זית
- 1 ביצה
- 3 כפות סוכר דקלים או סוכר חום
- 1 כף מלח
המצרכים לקציצות
- 4 כפות מחית קארי צהוב Taste of Asia
- 1 פחית קרם קוקוס Taste of Asia
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס פירורו לחם בסגנון יפני – פנקו Taste of Asia
- 750 גרם בשר עוף טחון
- 1 ביצה
- 1 בצל לבן קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק - צרור פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
מוצרים של Taste of Asia
להכנת לחמניות קארי ירוק עם קציצות בקארי צהוב
מוצרים של Taste of Asia
להכנת המנה
אופן ההכנה
הכנת הלחמניות:
- מערבבים את השמרים עם הסוכר וממיסים את השמרים בכוס המים החמים עד לתסיסה, כ-10 דקות.
- מערבבים בקערה את מחית הקארי, קרם הקוקוס, שמן הזית, הביצה, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים המותססים ומערבבים.
- בקערה של מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, מוסיפים את התערובת מהשלבים הקודמים ומערבלים עד לקבלת בצק יציב. משאירים מכוסה בקערה להתפחה במשך כשעה וחצי.
- על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-15 לחמניות, ומשאירים להתפחה שנייה במשך כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבת הלחמניות.
- מצננים את הלחמניות, חוצים אותן וממלאים בקציצות בקארי.
הכנת הקציצות:
- קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה או הפטרוזיליה, מערבבים עם העוף הטחון, מוסיפים את פירורי הפנקו, אבקת האפייה, הביצה, 1 כף מחית קארי צהוב, מלח ופלפל, ומערבבים.
- קוצצים את הבצל הלבן, ומטגנים בשמן זית בסיר או במחבת עמוקה עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הקארי ומערבבים לפתיחת הארומה של הקארי. מוזגים למחבת את קרם הקוקוס ומערבבים, טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח.
- כשהרוטב על סף רתיחה, יוצרים מהתערובת את כדורי הקציצות, מוסיפים לרוטב ומערבבים לכיסוי מלא של הקציצות ברוטב. אפשר להוסיף מעט מים חמים ליסוי מלא של הקציצות. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.