מתכון של ישראל אהרוני
מצרכים לכיסונים מאודים עם סלט אבוקדו ופומלה
המצרכים לכיסונים
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- קורט מלח
- ¾ כוס מים חמים
למילוי:
- 300 גרם פרגיות טחונות
- 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
- 1 שן שום קצוצה דק
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 פטריות שיטאקה Taste of Asia קצוצות דק (לאחר שהושרו במים חמים למשך כ- 20 דקות)
- 1 כף רוטב סויה Taste of Asia
- מעט שמן שומשום Taste of Asia
- מלח ופלפל
המצרכים לסלט אבוקדו ופומלה:
- 1 אבוקדו חתוך לקוביות
- 1 פומלה מופרדת לפלחים ללא ציפה
- 2 בצלי שאלוט פרוסים טריים
- 1 בצל ירוק קצוץ
- שבבי בצלי שאלוט פריכים מטוגנים Taste of Asia
לרוטב:
- 2 כפיות דבש
- 2 כפות רוטב סויה Taste of Asia
- 1 כפית שמן שומשום Taste of Asia
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפיות ג'ינג'ר
- מלח ופלפל גרוס
מוצרים של Taste of Asia
להכנת כיסונים מאודים עם סלט אבוקדו ופומלה
מוצרים של Taste of Asia
להכנת המנה
אופן ההכנה
אופן הכנת הכיסונים
- מערבבים את מרכיבי הבצק לתערובת אחידה.
- מרדדים את הבצק דק וחותכים לעיגולים עם חותכן (ניתן להשתמש בסט חותכנים).
- שמים מילוי במרכז של כל עיגול, ומקפלים לכיסונים.
- מחממים שמן במחבת טפלון גדולה, ומטגנים את בסיס הכיסונים עד להזהבה.
- מוסיפים מים למחבת,
מכסים אותה למשך כ-5 דקות, מסירים את המכסה ומניחים למים להתאדות. - מערבבים כף קמח עם כוס מים, יוצקים לתחתית המחבת ליצירת "תחרה" פריכה ומעבירים אותה בעדינות ישירות מהמחבת לצלחת הגשה.
אופן הכנת הסלט
- חותכים את האבוקדו, הפומלה, בצלי השאלוט והבצל הירוק.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים מעט.
- מפזרים על הסלט את שבבי הבצל המטוגנים.