מצרכים לדג מטוגן ברוטב סויה, ג׳ינג׳ר, צ׳ילי וליים
המצרכים לטיגון הדג
- 2 פילה דג לברק
- ⅓ כוס קמח
- מלח ופלפל
המצרכים לרוטב
- 3 כפות שמן
- 2 שיני שום חתוכות לרצועות דקות
- 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקיקות
- 2 בצלי שאלוט פרוסים
- ½ כפית פלפל סצ'ואן כתוש
- 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
- 1 כף שעועית שחורה
- ¼ כוס רוטב סויה Taste of Asia
- ¼ כוס מירין Taste of Asia
- ¼ כוס מים
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 כפיות שמן שומשום Taste of Asia
- 2 ליים
מוצרים של Taste of Asia
להכנת דג מטוגן ברוטב סויה, ג׳ינג׳ר, צ׳ילי וליים
מוצרים של Taste of Asia
להכנת המנה
אופן ההכנה
- חורצים את הדג לאורכו ולרוחבו בצד שאינו מכוסה בעור.
- מערבבים את הקמח, המלח והפלפל ומצפים את הדג.
- מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את השום, הבצל, הג'ינג'ר והצ'ילי.
- מוסיפים למחבת את השעועית השחורה ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את הנוזלים ומבשלים דקה.
- מטגנים את הדגים בשמן עמוק כחמש דקות, ומסננים.
- מניחים את הדגים על צלחת, יוצקים עליהם את הרוטב ומפזרים בצל ירוק.