מתכון של ישראל אהרוני
מצרכים לאטריות אורז עם בקר טחון וברוקולי
המצרכים למנה
- ¼ חבילת אטריות אורז רחבות – 5 מ"מ Taste of Asia
- 3 כפות שמן
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 3 בצלי שאלוט קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות באורך 4 ס"מ
- 1 ברוקולי חלוט מופרד לפרחים
המצרכים לרוטב
- 2 כפות רוטב סויה Taste of Asia
- 1 כף רוטב הויסין Taste of Asia
- 3 כפות יין אורז
- 1 כף סוכר
- מלח, פלפל ומעט שבבי צ'ילי חריפים
- 1 כפית שמן שומשום Taste of Asia
מוצרים של Taste of Asia
להכנת אטריות אורז עם בקר טחון וברוקולי
מוצרים של Taste of Asia
להכנת המנה
אופן ההכנה
- שוברים את האטריות לשני חצאים.
- בשמן עמוק וחם – מטגנים בכל פעם חופן קטן של האטריות למשך כ-10 שניות עד שהן מתנפחות ונעשות פריכות לגמרי. מוציאים ומעבירים לכלי הגשה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
- מוזגים את השמן לווק או למחבת רחבה, וכשהשמן חם מאד – מטגנים בו את השום, הג'ינג'ר, ובצלי השאלוט כדקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומערבבים במשך כ3-2 דקות עד שהבשר משחים.
- מוסיפים את הברוקולי והבצל הירוק ומערבבים כ-2 דקות.
- מוזגים פנימה את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כדקה.
- יוצקים מהתבשיל על האטריות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים.