
מצרכים למאפה גבינות מתוק לייט מדפי אורז
המצרכים
- 10 דפי אורז Taste of Asia מרובעים
(ניתן להכין גם מדפי אורז עגולים)
המצרכים למילוי
- 500 גרם גבינה לאפייה כגון כנען או טבורוג
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
- ½1 כפות אבקת ממתיק
- ½1 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות צימוקים
תוספת להעשרת הטעם:
- שוקולד מריר ללא סוכר מגורד לפירורים
- פרוסות דקיקות / קוביות קטנות של נקטרינה
או פרי עונתי אחר - חצאי דובדבנים טריים
לבלילה:
- 1 ביצה
1 כוס מים פושרים
1 כף סילאן
מוצרים של Taste of Asia
להכנת מאפה גבינות מתוק לייט מדפי אורז
מוצרים של Taste of Asia
להכנת המנה
אופן ההכנה
מערבבים את מרכיבי המילוי עם קוביות הנקטרינה או פרי אחר.
מחממים תנור לחום מרבי כ-240 מעלות, ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
מערבבים את מרכיבי הבלילה בקערה או בתבנית גדולה. משרים דף אורז בבלילה עד להתרככות, פותחים אותו מעל הקערה להגרת נוזלים עודפים ומניחים על צלחת.
מניחים פרוסות נקטרינה במרכז דף האורז ומעליהן שמים כף של מילוי הגבינה, יוצרים עם הידיים את צורת המאפה הרצויה, מוסיפים מעל המילוי את התוספת שנבחרה (פירורי השוקולד ודובדבנים או פרי אחר), ועוטפים את המילוי בדף האורז – עם כיוון השעון.
מניחים את המאפים על נייר האפייה בתבנית, כשהצד עם פרוסות הנקטרינה כלפי מעלה (ניתן למרוח מעט סילאן על המאפים בתבנית) ואופים בחום מרבי כ-15 דקות עד שהם משחימים ונהיים פריכים.
* רצוי להגיש מיד לאחר שמוציאים מהתנור. כשהמאפה מתקרר הוא מאבד את הפריכות. אם מחממים אותו שנית – רצוי לחמם בתנור ולא במיקרו.
* טיפים להכנת הבלילה באדיבות מירב סהר, מאמנת לתזונה בריאה.