אורז לסושי הוא אורז שגרגריו עגולים ועשירים בעמילן. צורת הגרגרים והעמילן משפיעים גם על יכולת הדביקות שלו לאחר הבישול. לכן זהו סוג האורז המתאים במיוחד להכנת סושי, אך ניתן גם לבשל אותו כתוספת למאכלים כמו סוגי אורז אחרים. יש לשטוף את האורז היטב לפני הבישול ולבשל בכמות מים כפולה מכמות האורז. להכנת סושי – משטחים את האורז בכלי רחב להצטננות ומוסיפים תערובת של חומת אורז, סוכר ומלח. תערובת זו היא התיבול של האורז לסושי והאחראית העיקרית להידבקות הגרגרים. לחצו לצפייה במתכון לסושי כולל סרטוני הדרכה.